Sant Serni de TavernolesIr al Contenido

Articles Històrics


21.09.2023 INFORME NRO.11: SOBRE LES CARÈNCIES DE LA RESTAURACIÓ DE PONS SOROLLA DEL 1974 I POSTERIORS INTERVENCIONS A FER A SANT SERNI DE TAVÈRNOLES

Ens fixarem en els punts del projecte que presentà l’arquitecte Francisco Pons-Sorolla Arnau (PS) i que no s'executaren o es feren de mala manera. El detall es fa tot seguint el projecte esmentat i que es pot trobar al llibre del monestir[1] a les pàgines 163 a 168. També hi esmentarem unes poques cites a l’estudi crític fet per l’arquitecte el Dr. Joan-Albert Adell i Gispert, pàgines 169 a 178.

 

... continuant llegir.

SANT SADURNÍ DE TAVÈRNOLES BRESSOL DEL MONAQUISME PIRINENC

Text de la ponència d’En Josep-Maria Nogués i Torre  presentada a les Setenes Trobades Culturals Pirinenques “Els Pirineus 1.000 anys després: visions de futur” celebrades a la Seu d’Urgell el 23.10.2010.

Abans de tractar sobre el passat de les ruïnes venerables de l’extingida abadia benedictina de Sant Serni de Tavèrnoles i projectar la nostra particular visió de futur sobre allò que resta del monestir, cal parlar primer de la ruta jacobea[i] que passava per Anserall i que, d’alguna manera, condicionà i regulà el desenvolupament de Sant Serni com el centre que fou de bressol del monaquisme pirinenc.

... continuant llegir.


Pag 1 2 3 4 5 Següent >

Regresar al contenido | Regresar al menú principal