Sant Serni de TavernolesIr al Contenido

Articles Històrics


SADURNÍ VERSUS SERNI I ALTRES ASSUMPTES INTERESSANTS.

Hom es pregunta quina equivalència o relació pot existir entre els antropònims Sadurní i Serni i, alhora, entre aquest darrer i els seus antecessors i de la manera d’escriure la primera lletra del mot Serni, la procedència de la qual i sense voler establir una doctrina etimològica nova podrem dir sense cap mena de elucubració que la versió catalana té arrel o relació d’influència amb les altres llegües romàniques de l’entorn com l’occità on es dóna en Fermí/Fermín,Serenin, Sernin, Cernin (i fins i tot, Zadornil, pel que fa al castellà).  (*) 


 

... continuant llegir.

ANSERALL

(725 m.alt) Poble de la comarca de l’Alt Urgell; capital de l’ajuntament de les Valls de Valira. El poble (96 hab.) és situat a la riba dreta de la Valira, a la banda oposada per on passa la carretera de la Seu d’Urgell a Andorra. A uns 300 m al nord del poble hi ha el nucli anomenat el Monestir, on hi ha l’església romànica de l’antiga i a altres temps passats molt important abadia benedictina de Sant Sadurní (o Sant Serni) de Tavèrnoles, les restes de la qual serveixen d’església parroquial del poble.

Festa Major el primer diumenge de setembre. El dia de Sant Sadurní (29 de novembre) es fa l’Olla de Sant Serni, la festa petita.

... continuant llegir.


< Anterior 1 2 3 Pag 4

Regresar al contenido | Regresar al menú principal